Veel gestelde vragen

Wat zijn de kosten?

Een kennismakingsgesprek en of intakegesprek zijn gratis. Ik vind het belangrijk om goed vast te stellen of ik de hulp en ondersteuning kan bieden die jullie verwachten en nodig hebben. Bij inhuur op particuliere basis is mijn uurtarief € 70,=.  

Worden deze kosten vergoed door de zorgverzekeraar of andere instanties?

Vaak hoef je mijn vergoeding niet zelf te betalen maar kan dit bijvoorbeeld middels een door de gemeente vastgesteld vergoedingsarrangement of kan het vanuit een PGB betaald worden. En zo zijn er nog andere mogelijkheden. Tijdens een kennismakingsgesprek / intakegesprek kunnen we jouw specifieke situatie bespreken en bekijken wat de mogelijkheden zijn.  

Wat als ik niet tevreden ben over de aangeboden hulp?

Dat zou ik natuurlijk heel vervelend vinden. Ik hoop dan ook dat als mijn hulp niet de hulp is die had je verwacht, dat je dit tijdig aangeeft en we dit kunnen bespreken. Blijkt dan dat ik  toch niet de hulp kan bieden die je verwacht dan stop ik mijn werkzaamheden in goed overleg met jou.

Ik ben ook aangesloten bij Klachtenportaal Zorg. Indien je een klacht wilt melden kun je dit via hun website: https://klachtenportaalzorg.nl/  Je klacht zal dan door deze onafhankelijke instelling behandeld worden. Het klachtenreglement vind je door op de volgende link te klikken: https://klachtenportaalzorg.nl/wp-content/uploads/2018/10/Klachtenreglement-KPZ-Wkkgz..pdf

Wat kun je van mij niet verwachten

Mijn hulp is er niet op gericht om huishoudelijke werkzaamheden uit te voeren. Wel kan ik tips geven over hoe je een en ander het beste kunt combineren met de baby. 

Kan ik je ook voor de gehele kraamperiode inhuren?

Waarschijnlijk niet maar we kunnen samen bespreken welke mogelijkheden er voor jouw situatie wel zijn. 

Kan ik je inhuren tijdens de kraamperiode terwijl iemand anders de kraamzorg doet?

Dit zou dan in goed overleg met de kraamzorg moeten gebeuren. Maar liever kom ik na de kraamzorg. 

Zijn er referenties?

Ja hoor, ik kan je zeker referenties geven. Die zal ik tijdens ons kennismakingsgesprek geven.