Ik ben Riet Soomers

Ik ben Riet Soomers. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen en met mijn 4 kleinzoontjes voel ik me de gelukkigste oma van de hele wereld. Na het overlijden van mijn man in 1997 heb ik in 2007 mijn huidige partner leren kennen die zelf ook twee dochters heeft.

Ik ben in het bezit van het diploma kraamverzorgende en (zieken)verzorgende IG. In de 7 jaar dat ik als kraamverzorgende werkzaam was heb ik een schat aan kennis en ervaring op dit gebied opgedaan. Naast mijn werk als kraamverzorgende heb ik ook informatieavonden voor aanstaande ouders verzorgd. Gedurende enkele jaren ben ik als peuterleidster werkzaam geweest. Door mijn werkzaamheden op dit gebied ben ik goed bekend met instanties die een rol spelen tijdens de zwangerschap en na de geboorte van de baby. Hierbij kun je denken aan verloskundigenpraktijken, kraamzorgcentra, huisartsen, consultatiebureaus, lactatiedeskundige, etc.

In 2014 heb ik de stap genomen om mijn eigen bedrijf ’t Prunelleke te starten. Ik was van mening dat ouders ook na de kraamzorg nog met allerlei vragen zitten en mogelijk hulp nodig hebben. En inderdaad, sinds ik met ’t Prunelleke gestart ben is mijn hulp en inzet zowel vanuit particulieren als vanuit gemeenten gevraagd.
Ik werk nauw samen met JenS. JenS biedt preventieve en ambulante jeugdhulp in de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal. Maar ook andere gemeenten in Limburg doen regelmatig een beroep op ’t Prunelleke. Dit in de vorm van maatwerk.

Sinds de oprichting van JOP (Jonge Ouder Perspectief) in 2016 in Heerlen ben ik hierbij aangesloten. Vanuit JOP ben ik gecertificeerd om het screeningsinstrument “met het oog op veiligheid” af te nemen Ik ben tevens aandachtsfunctionaris ”Nu Niet Zwanger” (NNZ). Dit is een landelijk initiatief van de GGD dat Het programma ondersteunt vrouwen en mannen in een kwetsbare situatie bij het maken van een bewuste keuze met betrekking tot hun kinderwens of zwangerschap, zodat ongewenste zwangerschappen worden voorkomen.

Uiteraard ben ik bij het SKJ geregistreerd en daarmee gecertificeerd en bevoegd jeugdhulpverlener.
Sinds 2022 werk ik samen met Amy van Oudergevoel.Mijn menselijke kwaliteiten zoals zorgzaamheid, flexibiliteit, humor, vriendelijkheid en optimisme ondersteunen mij bij de uitvoering van mijn werk.

Is de baby er en zijn jullie op zoek naar raad en daad ná de kraamzorg, neem dan gerust contact met mij op.

Belangrijk

Door mijn eigen ervaringen als jonge moeder en oma en mijn ervaringen in de vele gezinnen waar ik de kraamzorg verleend heb, heb ik gemerkt dat er na de kraamperiode voor de jonge ouders vaak nog een periode van onzekerheid aanbreekt.

Na de bevalling is het belangrijk dat jonge ouders in alle rust kunnen blijven genieten van de baby. Het is vooral nog even wennen aan de nieuwe situatie en het zoeken naar een nieuw evenwicht. Ouders zijn na de kraamperiode ook vaak (nog) op zoek naar een luisterend oor of deskundig advies. Maar dit is er niet altijd..

De kraamzorg, die ondersteuning heeft geboden, blijkt dan vaak toch te kort te zijn geweest. Dat er na de kraamperiode nog behoefte is aan aanvullende zorg heb ik zelf ook gemerkt. Gezinnen waar ik de kraamzorg had gedaan namen nog regelmatig contact met mij op.

Ik vind het belangrijk dat er ook na de kraamperiode professionele hulp voor handen is zodat de rust en het genieten met de nieuwe baby niet in het gedrang komt. Ook van andere zorgaanbieders merk ik dat er behoefte is aan dit soort hulp. Daarom heb ik besloten mijn schat aan kennis, bekwaamheden en ervaringen op een professionele wijze aan te bieden door de kraamperiode op een unieke wijze te verlengen. Dit door specifiek op het gezin afgestemde zorg, begeleiding en advies aan te bieden.

Ook bij gezinnen waar de start al gepaard gaat met vervelende ervaringen wil ik graag het aanspreekpunt en luisterend oor zijn die het jonge gezin nodig heeft. Ik wil naast het gezin staan om zo samen op weg naar een fijne toekomst te kunnen starten.

Willen jullie meer weten over mijn werkwijze? Klik dan hier.

CONTACT
BEREIKBAAR

Maandag tot vrijdag: 7:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 16:00 uur
Zondag: 9:00 - 14:00 uur

't Prunelleke

Begeleiding voor jonge gezinnen

Webdesign Liram © 't Prunelleke